Відчуй Горгани

У рамках ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар'єрів» та реалізації Національної стратегії з створення безбар'єрного простору в Україні до 2030 року, за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України на території природного заповідника "Горгани" відбувся захід для дітей з інвалідністю "Віртуальна екскурсія природним заповідником "Горгани".

Вихованці Івано-Франківського навчально-реабілітаційного центру отримали можливість не лише віртуально побувати на території заповідника за допомогою 3D туру, а й прогулятися і відчути чисте гірське повітря, відновити свій зв'язок з природою через споглядання рослин, обійми з деревами і просто послухавши цікаві розповіді про природу.

Мета заходу - показати, що природоохоронна установа теж є доступною для людей з інвалідністю і перебування серед недоторканої природи може подарувати незабутні емоції та враження. На згадку про відвідування заповідника кожен учасник виготовив листівку з висушеними квітами.

Віримо, що діти та педагоги отримали лише чудові емоції та теплі спогади. Робімо наш світ добрішим та доступнішим для всіх без винятку.

Дякуємо Франкфуртському зоологічному товариству за підтримку та розробку 3D туру, завдяки якому можемо показати відвідувачам красу унікальних природних комплексів не порушуючи природоохоронного режиму території.

Дякуємо також Збройним Силам України за можливість проводити такі заходи.